Köp- och leveransvillkor

1. Leveransvillkor
2. Ångerrätt/Reklamation
3. Betalningsalternativ
4. Lagring av personuppgifter
5. Kreditupplysning
6. Cookies
7. IP-nummer och domänadress
8. Tvist
9. Feltryck

1. Leveransvillkor

1.1 Leveranskostnaden är 79 sek. Hemleverans av ribbstol kostar 190 sek.

1.2 Vi tillämpar inte lägsta ordervärde för leveranser.

1.3 Efter genomfört köp sänds en orderbekräftelse över köpet till kunden per e-post.

Beställningar som läggs senast klockan 13:00 under vardagar (under förutsättning att varorna finns i lager) skickas alltid samma dag från oss.  Beställningar efter kl 13:00 eller helgdag skickas alltid näst kommande vardag.

Vissa varor i vår nätbutik tar två till fem arbetsdagar att skickas. Detta nämns på varornas beskrivningssida. Om vi inte kan leverera inom avtalad tid kommer vi att meddela dig per e-post. Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra din beställning utan kostnad. 

Ett e-post meddelande innehållande spårningskoden skickas alltid till kunden i samband med leverans. 

Om delar av din leverans är restnoterad så dellevererar vi inte din order. Vi kommer i detta fall att kontakta dig per e-post. Om det är något du undrar över  kontakta oss.

1.4 Leveranstid

Vi strävar efter att ha så mycket som möjligt på vårt eget lager. Vissa varor har dock en längre leveranstid från producenten och då kan det hända att varan tillfälligt är slut hos oss. Om detta är fallet eller om produkten inte längre finns tillgänglig hos leverantören kommer vi att kontakta dig via e-post. I de fall produkten inte längre är tillgänglig kommer vi att kreditera ditt köp inom 14 dagar.

1.5 Leveranssätt
Vi skickar alla beställningar med DHL/Postnord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Normal leveranstid är cirka 1-3 dagar. Vid större kampanjer och under semestertider kan det ta något längre tid. Mikka of Sweden tar inget ansvar för eventuell olägenhet som en lång leveranstid kan orsaka.

Längre leveranstid kan förekomma för enskilda postnummer:

Delas ut inom 1-3 vardag i postnummer Delas ut inom 2 till 4 vardagar i postnummer  Delas ut inom 3 till 5 vardagar i postnummer
100 00–399 99 400 00–519 99 890 00–989 99
520 00–819 99 820 00–889 99

Våra leveranser är fraktfria för er som kund. Paket innehållande ribbstolar levereras alltid till beställningsadress. DHL kontaktar kunden innan leverans hem. Övriga varor levereras med DHL/Postnord till närmaste utlämningsställe.

1.6 Skada

Det är vi som står för transportrisken, det vill säga risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Har du öppnat paketet och upptäcker skada, kontakta vår kundtjänst på info@mikkaofsweden.com. Ifall du inte får leveransen inom förväntad tid kontakta oss på info@mikkasweden.com

Om du får ett transportskadat paket - ta en bild av paketet innan du öppnar det samt efter öppnandet. Sänd bilderna på vår e-post info@mikkaofsweden.com Obs! Sätt aldrig ihop/montera varan innan du kontaktat oss och vi kommit överens om ersättningsförfarandet. Skador på en monterad/ihopskruvad produkt kan inte ersättas.

1.7 Åldergräns
För att kunna handla hos oss måste du ha fyllt 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans samtycke för att beställa från oss.

2. Ångerrätt/Reklamation

2.1 Garanti
Alla våra produkter har ett (1) års garanti i hemmabruk. Garantin står för fabrikationsfel eller att produkten gått sönder p.g.a. dem. I dessa fall får man alltid ersättande delar alternativt ny produkt beroende på felets omfattning. Även kosmetiska fel i produkter som inte tagits i bruk eller inte skruvats ihop/monterats ersätts (observera garantitiden på 1 år).
Normalt slitage ersätts inte av garantin t.ex. slitage på remmar p.g.a. användning eller slitage på målade ytor p.g.a. användning. Garantin gäller ej för skador som uppstått av användning eller montering i strid med våra rekommendationer.OBS! Garantin för yogatyget omfattar inte hål/repor som uppstått av vassa föremål eller kläder med t.ex. vassa nitbeslag! Undvik att använda/placera dylika föremål i närheten av yogatyget.

 Ångerrätt gäller inte för måttbeställda varor. Garantin gäller ej vid handhavandefel. 

 

2.2 Ångerrätt
Mikka of Sweden tillämpar distansavtalslagen och du som kund har rätt att utan speciell anledning ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit varan.
Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt, vid felplock står vi för returfrakten. Varan skall returneras i det exakta skick som den mottogs. Om varan returneras använd, skadad eller förändrad mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller vi oss rätten att  göra  ett  prisavdrag  som  motsvarar  varans  värdeminskning. Sådant prisavdrag kan uppgå till varans totala pris.

Vill du åberopa ångerrätt vill vi att följande beaktas:

  • Besked om att du önskar nyttja ångerrätt ska sändas till oss på info@mikkaofsweden.se  eller genom att fylla i Returdokument inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen. Uppge alltid ordernummer och vilken vara det gäller.
  • Invänta svar från kundservice och returnera sedan beställningen enligt instruktioner inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du vill nyttja din ångerrätt.
  • Det är alltid du som står för returfrakten vid utnyttjande av ångerrätten samt har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Vi rekommenderar att returnera med spårbarhet, notera kolli/sändningsnummer och spara kvittot.
  • Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla delar som ingick i den ursprungliga leveransen skall medfölja returen.
  • Returnera varan i produktkartongen med det avsedda inneremballaget, inga returer där produkten endast skickas in i sin originalkartong utan extra skydd kommer att godkännas utan avdrag.
  • Varan ska vara i oförändrat skick, dvs. oanvänd, ej förstörd eller skadad.
  • Vänligen observera att vi fakturerar dig för vårt arbete med hantering av ångrade produkter; ribbstol 790 kr och övriga produkter 250 kr.
  • Du kan byta eller returnera hela eller delar av din order, fyll i returblanketten som följde med paketet och skicka denna tillsammans med de varor som du vill returnera till:

Returadress
Mikka Of Sweden
Kaipionsivu 6
37570 Lempäälä FINLAND

Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi tog emot meddelande om att du önskar ångra varan. Vi kontrollerar dock alltid att vi har mottagit och undersökt den returnerade varan innan återbetalning sker. Återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet.
Det är du själv som ansvarar för att produkten kommer fram i det skick som du mottog den. Vi rekommenderar att returnera med spårbarhet, då det är du som ansvarar för att produkten kommer fram oskadd. Vi ansvarar inte för förlust eller eventuella skador som uppkommer under returtransporten. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. 

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (efter ca 14 dagar), så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

2.3 Reklamation
Du har som konsument rätt att reklamera en vara för ursprungliga fel i tre år. Varans fel ska anmälas så snart som möjligt eller så snart felet borde ha upptäckts. Om felet anmälts inom två månader så anses detta alltid som skälig tid. Kontakta oss på info@mikkaofsweden.com. Mikka of Sweden står för alla omkostnader gällande reklamationer mot tillhandahållande av kvitto, detta kan exempelvis gälla frakt eller bensinkostnader beroende på hur varan återlämnas. Om något fel uppstår på din produkt, kontakta kundtjänst via info@mikkaofsweden.com och beskriv produktfelet. Uppge alltid ordernummer och vilken vara det gäller. Invänta svar från kundservice och agera enligt givna instruktioner t.ex. returnera beställningen enligt instruktioner. Vid fel som ej hindrar säker användning av produkten erbjuder vi gottgörelse eller byte mot ny produkt. Återbetalning av varans pris sker snarast eller senast inom 14 dagar efter att varan reklamerades skriftligt till Mikka of Sweden. Återbetalning sker med samma betalningssätt som användes vid köpet.

2.4 Återbetalningsskyldighet
Om du utnyttjat din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 14 dagar förutsatt att vi inom denna tid fått varan i retur, eller ett kvitto på att varan sänts tillbaka. Återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet. Då du kontaktar oss på info@mikkaofsweden.com ger vi dig en returkod som du skall använda i posten då du returnerar produkten.
Endast returneringar med returkod godkänns.
Vänligen observera att vi fakturerar dig för vårt arbete med hantering av ångrade produkter; ribbstol 490 kr och övriga produkter 150 kr. Summorna innehåller frakt och hantering av produkter!
Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler återbetalas inte kundens leveranskostnad vid val av annat än standard leveranssätt. 

2.5 Tvistlösning
Om du tycker att en vara du har köpt hos oss är felaktig men vi inte håller med dig så har vi en tvist. För att få denna tvist prövad kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se. Vi medverkar i tvistlösningsförandet och följer ARN:s rekommendationer. Du kan även läsa mer på EU sidan om tvistlösning på nätet här http://ec.europa.eu/odr

3. Betalningsalternativ

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Priset som var aktuellt vid ditt beställningstillfälle är det som gäller oavsett om priset går upp eller ned efteråt.

Mikka of Sweden samarbetar med Klarna för att kunna erbjuda dig som kund alternativa betalmetoder. Oavsett betalsätt hanteras alla betalningar av Klarna som även uppfyller kraven för 3D Secure.
Du väljer mellan fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning samt direktbetalning. Betalinformation mailas ut av Klarna i samband med att din beställning skickas från vårt lager. Förfallotiden på fakturan bestäms av val av betalsätt. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar hos Klarna.se

Alla varor anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt. 

Klarna Checkout
Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.
Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 30 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
(* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. Flygresor, evenemang och specialtillverkade varor).

Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs merAllmänna villkor
Läs merStandardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

Betalningsärenden gällande Klarna hänvisas till: 
Klarna AB
www.klarna.se
08 - 120 120 10

4. Lagring av personuppgifter

Vi registrerar dina uppgifter för att kunna genomföra ditt köp och för eventuella framtida krav samt för att förse dig med vår service. Vi lagrar uppgifter om ditt namn, din e-postadress, postadress, leveransadress (om annan än postadressen), ditt personnummer och ditt telefonnummer. Personnummer är ett krav för att vi ska kunna erbjuda dig köp mot faktura, om du inte vill ange personnummer går det bra att istället välja kortbetalning som betalsätt.
Vi kommer att använda oss av uppgifterna som du tillhandahåller oss för att hantera din order och till att förse dig med den service och information som vi erbjuder på vår webbsida. Dessutom kommer vi att använda informationen som du förser oss med för att administrera ditt konto hos oss, verifiera och genomföra betalningstransaktioner för de köp du gör, skicka information till dig som vi tror du tycker är användbar eller som du har beställt från oss, inklusive information om produkter och tjänster, förutsatt att du inte har motsatt dig att bli kontaktad av oss. Om du inte vill ha några meddelanden från oss, kan du avbeställa detta när som helst.

Vi kommer endast att överföra dina kontaktuppgifter till tredje person för att kunna leverera en produkt till dig, det sker idag via DHL eller Postnord.
Betalningar som du gör via hemsidan kommer att behandlas av vår serviceleverantör Klarna. Känslig information såsom kontokortsnummer lagras inte av mikkaofsweden.com utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överföringen dit är krypterad.
Dina orderuppgifter lagras hos oss och du kan komma åt informationen genom att logga in på ditt konto på hemsidan, om du valt att skapa ett konto. Det går också att handla som gäst. Här kan du se dina ordrar och administrera dina adressuppgifter. Det är upp till dig att hantera dessa personliga uppgifter på ett konfidentiellt sätt och du bör inte lämna ut ditt lösenord till någon annan. Vi kan inte åta oss något ansvar för missbruk av lösenord, såvida missbruket inte är vårt fel.
Mikka of Sweden följer naturligtvis den nya Dataskyddsförordningen, GDPR, du kan läsa mer om hur vi arbetar med den här mikkaofsweden-gdpr

5. Kreditupplysning

Mikkaofsweden.com förbehåller sig rätten att begära en kreditupplysning i enlighet med svenska kreditupplysningslagen (SFS 1973:1173), när vi går med på att ingå en kreditöverenskommelse med dig och skicka en faktura till dig i samband med att produkterna levereras till dig

6. Cookies

Den här webbplatsen använder så kallade cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

 • att webbplatsen innehåller cookies,
 • vad dessa cookies används till och
 • hur cookies kan undvikas.

På mikkaofsweden.com webbplats använder vi en "session cookie" för att tekniskt möjliggöra en varukorgsfunktion. Session cookies är en tillfällig cookie som inte lagras på din dator permanent utan försvinner så fort du avslutar din webbläsare. Väljer du att inte tillåta cookies kommer du inte kunna använda mikkaofsweden.com varukorg eller slutföra ett köp.
Vill du ha information från mikkaofsweden.com utan att använda dig av webbplatsen är du välkommen att kontakta mikkaofsweden.com för hjälp med att beställa eller få information, info@mikkaofsweden.com eller telefon 0730819962.
Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.
Läs mer om vad cookies är och vad lagen säger.

7. IP-nummer och domänadress

Mikkaofsweden.com gör besöksstatistik över bland annat:

 • antal besök
 • antal gånger enskilda sidor läses
 • vilka webbadresser besökarna kommer från och vilka sökmotorer och sökord som använts för att komma till oss

Detta ger oss en bild av vad som kan förbättras, förändras eller tas bort.
Vi kan även se namnet på din domän och värddator, till exempel universitetet.edu eller telia.com. Vi sparar IP-numret från den dator (server) du använder, vilken browser du använder och vilket operativsystem. Undantaget är de sista siffrorna i IP-numret som anger geografisk plats. De tas bort.
Utöver IP-nummer sparar vi uppgifter om datum och tid då du kom in på vår webbplats och varifrån du länkade dig. Denna information används av vårt webbstatistikverktyg Google Analytics. I den hanteringen lämnas uppgifterna till Google. Uppgifterna används endast för att förbättra vår webbplats och för att presentera innehållet på ett bättre sätt för dig som besökare. Denna besöksstatistik innehåller inga uppgifter om eller kopplingar till födelsenummer, personnamn, e-postadress eller annan personlig information.

8. Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

9. Feltryck

mikkaofsweden.com reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehålls mikkaofsweden.com rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att avbryta felaktiga beställningar, i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.